Vierailijoita

Translate

lauantai 26. joulukuuta 2015

Valkosuklaa - karpalo fudge

397g (1tlk) Kondensoitua maitoa - kinuskiksi keitettyä
450g Sokeria
115g Voita
150ml Maitoa tai Kermaa
2rkl Glukoosisiirappia
100g Valkosuklaata
100g Kuivattua karpaloa

1.
Laita isoon kattilaan kaikki muut raaka-aineet paitsi suklaa ja karpalot ja kuumenna pienellä lämmöllä 6 (meillä 1-9 asteikko) sen aikaa että sokeri on sulanut.

2.
Nosta lämpöä - nostin 8. Seos alkaa kiehumaan - sekoittele VARO SEOS ON KUUMAA ja keitä 10-20 minuuttia kunnes saavuttaa 120°c lämpötilan. Lämpömittari on kaiken a ja o.
Itselläni on digitaalinen sekä sokerilämpömittari.

3.
Kun haluttu lämpötila on saavutettu ota kattila liedeltä VARO KATTILAA.
Kaada seos toiseen kulhoon - itse laitoin yleiskoneen kulhoon.
Lisää sekaan suklaa ja karpalot ja sekoita kunnes suklaa sulaa.
Vatkaa nyt PIENIMMÄLLÄ nopeudella tai käsin.
Massa alkaa jäähtymään ja samalla kuohkeutuu, tämä vie noin 10 minuuttia.

Kippaa massa 20cm×20cm vuokaan ja tasoittele.
VARO KOSKA MASSA ON VIELÄ KUUMAA.

Säilytä jääkaapissa  - säilyvyys n.2 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti