Vierailijoita

Translate

maanantai 14. joulukuuta 2015

Piparkakkufudge

1tlk makeuttamatonta kondensoitua maitoa
450g sokeria
115g voita
150ml maitoa
2rkl glukoosisiirappia
1pss piparkakkumaustetta
TAI
0.5 tl kanelia
0.5 tl kardemummaa
0.5 tl pomeranssinkuorta
0.5 tl neilikkaa
0.5 tl inkivääriä
1.
Laita isoon kattilaan kaikki raaka-aineet kuumenna pienellä lämmöllä 6 (meillä 1-9 asteikko) sen aikaa että sokeri on sulanut.
2.
Nosta lämpöä - nostin 8. Seos alkaa kiehumaan - sekoittele VARO SEOS ON KUUMAA ja keitä 10-20 minuuttia kunnes saavuttaa 120°c lämpötilan. Lämpömittari on kaiken a ja o.
Itselläni on digitaalinen sekä sokerilämpömittari.
3.
Kun haluttu lämpötila on saavutettu ota kattila liedeltä VARO KATTILAA.
Kaada seos toiseen kulhoon - itse laitoin yleiskoneen kulhoon.
Aloita vatkaaminen PIENELLÄ nopeudella.
Massa alkaa jäähtymään ja samalla tulee kuohkeammaksi ja kiinteämmäksi, tämä vie noin 10 minuuttia.
Kippaa massa 20cm×20cm vuokaan ja tasoittele.
VARO KOSKA MASSA ON VIELÄ KUUMAA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti