Vierailijoita

Translate

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Makeaakin makeampi herkullinen Fudge



397g (1tlk) Kondensoitua maitoa
450g sokeria - voit käyttää tummaa tai valkoista
115g voita
150ml maitoa tai kermaa
Lisäksi makua esim. suklaata, crushia, pähkinöitä jne.

Tähän seokseen lisäsin itse 1tlk kinuskiksi keitettyä kondensoituamaitoa ja pussin Marianne crushia.

1.
Laita isoon kattilaan kaikki raaka-aineet ja kuumenna pienellä lämmöllä 6 (meillä 1-9 asteikko) sen aikaa että sokeri on sulanut.

2.
Nosta lämpöä - nostin 8. Seos alkaa kiehumaan - sekoittele VARO SEOS ON KUUMAA ja keitä 10-20 minuuttia kunnes saavuttaa 120°c lämpötilan. Lämpömittari on kaiken a ja o.
Itselläni on digitaalinen sekä sokerilämpömittari.

3.
Kun haluttu lämpötila on saavutettu ota kattila liedeltä VARO KATTILAA.
Kaada seos toiseen kulhoon - itse laitoin yleiskoneen kulhoon.
Lisää sekaan makua ja aloita vatkaaminen PIENELLÄ nopeudella.
Massa alkaa kuohkeutumaan ja kiinteytymään tämä vie noin 10 minuuttia.
Kippaa massa 20cm×20cm vuokaan ja tasoittele. VARO KOSKA MASSA ON VIELÄ KUUMAA.

Laita jääkaappiin asettumaan yön yli - tai vähintään pariksi tunniksi jos olet kiireinen ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti