Vierailijoita

Translate

maanantai 16. helmikuuta 2015

Torvipulla

Meillä tehtiin Herkku leivonta-lehden innoittamana laskiaispullat tuutti muotoon.
Näihinhän pystyy tekemään minkä vaan täytteen esm. kermavaahton sekoitettu hillo ja mascarpone tms. 


12 pullaa
Perus pullataikina
2,5dl maitoa, 43 asteista
60g pehmeää voita
1pss kuivahiivaa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
0,75tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
n. 7-8dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet (ei kumminkaan kaikkia jauhoja, vain 4dl) keskenään.
Lisää sekaan neste ja kananmuna ja aita yleiskone pyörimään.
Lisää taikinaan jauhoja ja pehmeää voita vuorotellen.
Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina on kiinteä, kimmoisa ja pehmeä.
Kaikkia jauhoja ei välttämättä tarvita.

Kohot taikina kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina n.40x30 levyksi ja leikaa levy 12 n.2-2,5cm pkasuiksi kaistaleiksi.
Kieritä kukin suikale torvimuotin tai foliotorven päälle kapeasta päästä lähtien - niin että se menee koko ajan vähän päällekkäin.
Torvimuotteja tai foliota ei tarvitse öljytä.

Kohota pullia n.30minuuttia, voitele ja laita raesokeria päälle,
paista 200°c 8-10min.
Anna pullien jäähtyä ja poista torvet ja foliot varoen.
Kiepauta sitä hieman niin irtoaa helpoiten.


Täytteeksi:
1-1,5 dl kermaa
n. 2dl hilloa

Pursota hilloa ja vaahdotettu kerma torviin.

*******************
Vinkki lisä törtteröiden tekoon jos teräksisiä ei ole tarpeeksi.





Et tarvitse välttämättä ollenkaan terästorvia, voit tehdä ne myös pelkäsään folosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti