Vierailijoita

Translate

maanantai 16. helmikuuta 2015

Täydellinen Suklaakakkupohja

Suuri kiitos Suklaapossulle aivan taivaallisen hyvästä suklaakakkupohjasta - pelkkä taikinakin olisi kelvannut herkutteluun... ja pohja pelkästäänkin oli aivan ihanan kostea, mehevä ja herkullisen suklainen.

Pohja
125g voita
50g tummaa suklaata
1dl öljyä
2dl vettä
1,5dl ranskankermaa (laitoin yhden Valion purkin)
3 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
4,75dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
1tl soodaa
0,5tl suolaa
1rkl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi.
Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, munat ja sokerit.
Sekoita kuita aineet keskenään ja lisää seokseen ja sekoita nopeasti (liikaa sekoittamatta) sekaisin.
Kaada irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat voideltu (itsellä oli vissiin 22cm halkaisijaltaan).
Paista 175°c n.55min. (Mulla meni n. 1h) Kokeilin jo 50 minuutin kohdalla kypsyyttä.

Anna kakkupohjan jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti