Vierailijoita

Translate

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Salama McQueen

Kakun tein kaveriparin pojan synttäreille.

Kakun piti olla
- vehnätön
- pähkinätön
- laktoositon
- ei raakaa omenaa, mansikkaa jne.

Kakun "vaativuus" opetti paljon.
Esimerkiksi sen että tavallista sokerimassaa ei voi käyttää henkilölle joka on täysin vehnätön/gluteeniton - se sitältää glukoosisiirappia joka tehdään VEHNÄSTÄ!
Tässä kohtaa onneksi se kumminkin kävi.

Kakun päällystämiseen tälläisessä tapauksessa sopii Satin ice-massa - jossa käytetään maissisiirappia.


Kakun pohja on perunajauhoilla tehty peruskakku 5-munan kakkupohja.

5munaa - punnaa ja kerro paino 0,7 jolloin saat sokerin ja jauhojen määrän.
En käyttänyt leivinjauhetta.

Täytteenä on suklaamousse yhdessä välissä ja sitruunamousse toisessa välissä.
Suklaamousse on tehty laktoosittomasta suklaasta (myös gluteeniton).

Hillona molemmissa väleissä lemon curd.

Sitruunamousseen on tehty itse lemon curd - koska kaupan curdi sisältää maitoa.
Ohjeet laitan myöhemmin tähän :)


Kakun koristeet on mutoilumassaa ja päällinen sokerimassaa.

Reunat on laktoosittomasta vispikermasta.


Muista AINA jokatapauksessa lukea tuoteseloste!!
Tuttukin tuote voi muuttaa "muotoaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti