Vierailijoita

Translate

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Linnean hampurilaissämpylät

Inhoan sellaisia kaupan höttövehnäsämpylöitä,
pelkät vehnäsämpylätkin itse kunnolla tehtynä on hyviä... joskus.
Meillä yleensä aina on jotain muutakin seassa, tummia jauhoja, leseitä, hiutaleitä tai siemeniä.

Tässäpä siksi tällänen herkullinen hampparisämpylä ohje jossa muutakin kuin vehnää :)


4,5dl vettä
0,5dl maitoa
25g pehmeää voita
2 kananmunaa 
1pss kuivahiivaa 
1rkl leipäsiirappia 
1rkl suolaa
1dl kauraleseitä
0,5dl perunahiutaleita
3dl sämpyläjauhoja 
8-10dl vehnäjauhoja


Päälle
maitoa
seesaminsiemeniä

Sekoita hiiva, suola, leseet, perunahiutaleet, sämpyläjauho ja 4dl vehnäjauhoja keskenään yleiskoneen kulhossa, lisää joukkoon 42°c nesteseos, siirappi ja kananmunat ja laita kone keskiteholle pyörimään.
Lisää jauhoja 0,5-1dl kerrallaan ja anna taikinan vaivautua.
Lisää pehmeä voi ja anna sen vaivautua taikinan sekaan.
Lisää taas jauhoja kunnes taikina on pehmeä pallo joka ei tartu käsiin.

Anna taikinan kohota liinan alla 1,5-2h.

Leivo taikinasta 10-12 sämpylää ja paina niitä lituskaksi, peitä liinalla ja kohota 2 tuntia.

Kuumenna uuni 200°c.

Voitele sämpylät ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista n.20min - kunnes ovat kauniin värisiä ja kumisee kun kopautat pohjaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti