Vierailijoita

Translate

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Ruissämpylät

Ohjeella olen tänään tehnyt itse hatusta vetämällä - tässä noin ohje jonka muokkaan tarkaksi kun teen mahdollisimman pian uudelleen näitä - koska nämä osoittautui aivan taivaallisen hyviksi.
Todella pehmeitä ja rukiisen makuisia.


Edellisenä iltana;
2dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
5dl vettä

Sekoita  aineet keskenään löysäksi  juureksi ja peitä  kulho kunnolla kelmulla.
Jätä huoneenlämpöön yön yli kuplimaan.

Aamulla;
2tl suolaa
1rkl leipä- tai tummaa siirappia
1rkl öljyä
1,5rkl leipämaltaita
1dl ruisleseitä
4dl ruisjauhoja
3dl sämpyläjauhoja
2-3dl vehnäjauhoja
Yht. n.12-14dl 
(Jauhojen määrät on noin  määriä-näppituntumalla lisäämällä saat hyvän  taikinan. Jauhojen määrä vaihtelee jauhoerän ja sään mukaan.)

Lisää taikinaan loput aineet - ei kaikkia jauhoja.
Alusta taikinaa vaivaamalla kunnolla ja lisäämällä jauhoja pikkuhiljaa kunnes taikina  on pehmeä, mutta kimmoisa eikä tartu käsiin.

Anna taikinan kohota noin tunti ja leivo sen jälkeen  sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä n.45-60min.
Suihkuta vettä sämpylöiden päälle ja laita uuniin.
Paista 220°c n. 15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti