Vierailijoita

Translate

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Creme brulee

4 annosta taivaallista jälkiruoka herkkua.












4dl Kermaa
1dl Maitoa
6 Keltuaisia
1dl Sokeria
1 vaniljatanko tai 0,5tl vaniljajauhetta

Kuori
Sokeria
(ruokokide, normaali tai tomu)

Laita kattilaan kaikki muut paisti keltuaiset.
Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
Laita keltuaiset kulhoon ja kaada kuumennettu seos keltuaisten päälle koko ajan hyvin sekoittaen.
Kun seos on tasainen - kaada se neljään creme brulee vuokaan.

Laita vuoat uunivuokaan jonka pohjalle kaadat kiehuvaa vettä niin että se yltää puoleenväliin vuokia.
Laita uunivuoka varovasti uuniin 150°c ja paista n.50-60minuuttia.

Kunnes vanukkaat ovat hyytyneet.

Seos ei saa alkaa kiehumaan uunissa ja se ei saisi ruskistua, lämpötilaa voit säätää pienemmälle jos tarvitsee.

Otse tein pieniä annoksia joita tällä ohjeella tuli 16kpl, niihin piti lämpötilaa laskea hieman.

Jäähdytä valmiit vanukkaat jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Laita jäähtyneen vanukkaan päälle sokeria ja polta pinta toholla.
Kuoresta kuuluu tulla kova joka kopisee lusikalla koitettaessa ja rapsahtaa kun lusikka menee siitä läpi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti