Vierailijoita

Translate

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Minttu-suklaahippujäätelö

Ohje on nSLY4 kierrokselle.

Ohjeella tulee n.2litraa massaa


5dl kermaa
4 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 vaniljatanko tai 0,5tl vaniljajauhetta
1 dl glukoosisiirappia
100 g maitosuklaata - rouhittuna
2 tl minttu-uutetta

vihreää väriä

Tee näin:
Jos käytät vaniljatankoa - halkaise tanko pituus suunnassa ja raaputa siemenet leikkuulaudalle odottamaan.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset kulhoihin, laita sokeri keltuaisten sekaan.
Laita kerma kolmanteen kulhoon vaniljan kanssa.
Vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, seuraavaksi keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja viimeiseksi kerma ja vanilja.

(Tässä järjestyksessä sinun ei tarvitse pestä vatkainta välllä.)

Lisää keltuais-sokerivaahto kermavaahtoon varovasti sekoittaen nuolijalla.
Seuraavaksi lisää valkuaisvaahto sekaan- tämäkin varovasti sekoittaen.
Lisää nyt väri ja makuaine, sekä suklaa (maistele jos haluat enemmän mintun makua).
Lisää lopuksi glukoosisiirappi, jonka jälkeen voit kaataa massan kulhoon ja laittaa pakastimeen jäätymän.


Valmis jäätelö kannattaa ottaa huoneenlämpöön vähäksi aikaa jotta se pehmenee ja saat siitä helpommin annoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti