Vierailijoita

Translate

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Blinit


14-20 lettua
6 hengelle

Juuri
14g kuiva hiivaa (40g tuorehiivaa vastaava määrä)
8dl laktoositonta kevyt maitojuomaa
2,5dl tattarijauhoja
3dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva jauhoihin ja kuumenna maito 42 asteeseen.
Sekoita jauhot tasaiseksi seokseksi maidon kanssa.
Anna olla huoneenlämmössä 2-3 tuntia ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
Tarkkaile juurta, itselläni se kuohui pitkin tiskikaappia :)
Pidin sen siis siellä kissoilta suojassa.


Taikina
Edellisenä päivänä tehty juuri
6 kananmunaa
6rkl sulatettua voita
2,5dl tattarijauhoja
3dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
1dl olutta

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Sekoita edellisenä päivänä tekemääsi juureen keltuaiset, suola, jauhot, voi ja olut, 
sekoita taikina tasaiseksi.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varoen taikinaan.
Paista blinit heti taikinan valmistuttua kuumalla blinipannulla.

Omat blinipannut löytyi Cittarista hintaan 14,90€.

Paistamiseen
200-250g kirkastettua voita

Kirkasta voi laittamalla voi paloina kattilaan ja kattila liedelle, pienelle lämmölle.
Voi alkaa sulamaan ja hera (valkoinen osa) valuu pohjalle ja voit kaataa voita pikkuhiljaa kippoon sen sulaessa, varoen ettei hera tule mukana.

Kirkastetulla voilla paistetut blinit tai mikä tahansa muukaan tuote ei pala niin helposti,
vaan saa kauniin ruskean paistopinnan.


Laita valurautainen blinipannu hellalle ja kuumenna se kunnolla,
voit laittaa hieman voita pannulle jo nyt.
Laske lämpö 5-6 (omassa liedessä on asteet 1-9).
Laita pannulle 1-1,5rkl voita ja kauhallinene taikinaa, täytä pannu puoleen väliin tai hieman yli, riippuen miten paksuja blineja haluat.
Itse laitoin aika täyteen :)

Paista bliniä n. 5min/puoli.
Voit tökkiä keskustaa hammastikulla, jääkö siihen taikinaa.
Nopeasti sen oppii koska ne on valmiita.

Kaada valmiin blinin päälle vielä vähän voita.


Täytteenä meillä oli
- kirjolohenmäti
- siianmäti
- musta merilevävalmiste
- smetanaa
- lämminsavulohitäyte
- katkaraputäyte
- sienisalaatti
- paprikaa, kurkkua ja suolakurkkua
- pientä punasipuli kuutiota

Raputäyte
1pss (180g) rapuja, valutettuna
4rkl smetanaa
2rkl majoneesia
puolikas sipuli silppuna
suolaa
tilliä
pippuria

Pilko rapuja hieman pienemmäksi.
Sekoita mausteet rapuihin ja lisää majoneesia ja smetanaa.
Määrät ovat viitteellisä.
Täytteen kuuluu olla paksua.
Maistele onko makuja tarpeeksi.

Lohitäyte
300g lämminsavulohta
sipulia
tilliä
creme fraichea
smetanaa
suolaa
pippuria
sitruunamehua

Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta.
Maistele ja mausta jos on tarpeen.

!!Info!!
Blinit on venäläinen herkkuruoka,
ja siellä blinit on ohuita lettuja.
Meillä päin ne on yleensä paksuja herkullisia lettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti