Vierailijoita

Translate

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Brita kakku

Hyvää Hääpäivää meille 3.9. 
Tässä Brita kakun tekoa vähän kuva vaiheittain.

Vaahdota ensin valkuaiset ja tee sen jälkeen pohjataikina.
Säästyt turhalta vatkaimien pesulta välissä.
Pohja:
125g voita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1dl maitoa
1dl vehnäjauhoa
0,5dl perunajauhoa
2tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja sen jälkeen
 keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Sekoita tasaiseksi.


Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle tasaisesti joka puolelle.
Pohja on ohut, mutta se riittää. Itse asiaa epäilin aluksi.

Päälle:
2 valkuaista
1,5dl sokeria
0,5 dl mantelirouhetta/lastuja tai wienernougat crushia

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa.


Levitä valkuaisvaahto pohjan päälle ja ripottele mantelilastut/rouhe tai
wienernouga crushia päälle.
Paista uunissa 175°c, 20min.


Tämän näköinen uunista tulon jälkeen.
Anna jäähtyä kunnolla ja sen jälkeen leikkaa puoliksi tai neljään osaan,
riippuen minkä kokoisen kakun haluat.
(Jos haluat ison kakun jossa on useampi kerros, tee kaksi pohjaa ja leikkaa ne puoliksi.)
Levitä kermaa ja marjoja joka väliin.

Ekasta pohjasta unohtu wienernouga crush,
 mutta seuraavaan sen muistin.

Valmis herkku.

Välissä tässä on
noin.
4dl kermaa vaahdotettuna
5dl mustikoita
3dl vadelmia

Oliko vai oliko vähän herkkua?? 
No oli :)



2 kommenttia:

  1. Brita kakku on tosi hyvää. Pitäisikin taas tehdä sitä kun ehtisi. =)

    VastaaPoista
  2. Hyvää hääpäivää teille! =) Britakakku on niiin hyvää! Enkä ole itse sitä tainnut vielä tehdä... Ehdottomasti to do -listalle ;)

    VastaaPoista