Vierailijoita

Translate

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Macarons

On ne vaan kauniit.
Tein setäni vaimon Taidenäyttelyn avajaisiin 80kpl macaronseja.
Ensimmäiset kuoret ei ottanu onnistuakseen, 
mutta seuraavana päivänä kun aloitin uudelleen
 kaikki meni täydelliesti ja kuorista tuli ihania.

Tein neljää väriä
* keltainen
* pinkki
* vihreä
* ruskea, kaakaon makuinen
 ja eri täytteitä.
* valkosuklaa ganache
* mansikkasuklaa ganache
* tummasuklaa ganache
* lemon curd

Kuorien kanssa on aina ennen kaikki mennyt hyvin, mutta nyt siis huomasin että jos taikina on vähänkään liian löysäksi sekoitettu,ei kuivuminen tapahdu ihan nopeasti jolloin hatut halkeilee.
Kun sain taikinan täydelliseksi kuivuminen tapahtui noin 30-40 minuutissa ja paistamiseen meni 12-14 minuuttia, 140°c. Tämä siis meidän uunissa. Jokaisen uuni käyttäytyy eritavalla.
Tein kuoret siis viikkoa ennen valmiiksi, koska tiesin että kuoret voi pakastaa.
Pakastin reilusti kuoria n.200kpl.
Otin seuraavana päivänä yhden pakastimesta ja sulatin että nään miten kuori käyttäytyy. Sulaminen tapahtui nopeasti ja kuori oli aivan kun juuri paistettu mutta jäähtynyt kuori, rapea ulkoa ja pehmeä sisältä.
Jätin myös muutaman huoneen lämpöön jotta nään kuinka nopeasti kuori menee "huonoksi" eli kuivuu käyttökelvottomaksi.
Aikaa meni n.2 päivää.
Eli siis pakasta kuoret jos teet ne ajoissa. Mutta älä täytä kun vasta sulattamisen jälkeen.
Macaronsien kannattaa antaa täytön jälkeen "tekeytyä" pari tuntia tai seuraavaan päivään jolloin ne on parhaillaan.
Meillä o  syöty jopa neljä päivää täytön jälkeen niitä ja hyviä on ollut.
Tässä nyt siis kuva kokonaisuudesta mitä sain aikaseksi.


2 kommenttia:

  1. Hienoja =) millonkohan itse sais aikaiseksi kokeilla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Loppujenlopuksi nuo on nopeita tehdä jos ei kuivatus aikaa oteta huomioon.

      Poista