Vierailijoita

Translate

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kukkakaalipyre ja sämpylät

Meilläpä syötiin tänään kukkakaalipyrettä ja lihamureketta. Oli aika hyvää :)
Kukkakaalipyren ohjeen laitan teille tänne koska se on todella hyvää, murekkeen ohjetta ei valitettavasti ole kun teen aina vähän fiilis pohjalta.
Mutta näitä se sisälsi tällä kertaa;
-smetanaa
-sokeijuurikkaankuitu hiutaleita
-kananmunia
-naudan jauhelihaa
-kuivattua sipulia
-Herbamare yrttisuolaa, pippuria, chiliä, paprika, valkosipulia


Kukkakaalipyre
4 annosta

2 kukkakaali
n.2dl kermaa
n.4dl maitoa
20g voita
Suolaa
Pippuria

Pilko kukkakaalit nupuiksi kattilaan, laita maito ja kerma sekaan ja lisää sen verran että kukkakaalit peittyy.
Keitä kypsäksi n.15min.
Valuta neste toiseen kulhoon (ÄLÄ HEITÄ POIS). Poraa saivasekoittimella tasaiseksi. Lisää voi, suola ja pippuri. Kaada keitinlientä sekaan ja sekoita tasaiseksi. Maistele. Nestettä jää aika reilusti yli. 
Siitä saat loistavia sämpylöitä tehtyä :)

Taikinaan tarvitset 
(määrät suuntaa antavia)

loppu liemi
10dl jauhoja
2pss kuivahiivaa
2tl suolaa
2rkl öljyä

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja, sekoita nesteeseen (42°c) suola ja öljy. Sekoita sekaan jauhot jossa on hiiva. Ja lisää jauhoja (voi mennä enemmän tai vähemmän kun 10dl) kunnes taikina irtoaa kulhon reunasta ja on kimmoisaa. Ei kumminkaan liian "kuivaa".
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä n.30min.
Pyörittele sämpylöitä ja kohota uudelleen pellillä liinan alla n.20min.
Paista 200°c uunissa n.12min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti