Vierailijoita

Translate

lauantai 30. maaliskuuta 2013

SLY22 Banoffee

Päätinpä käyttää lahjaksi saamani kondensoidu maidon ja tehdä ensimmäsitä kertaa banoffeeta.
Ensiksi mietin RockyRoadia mutta sitä tuli juuri tehtyä.
Ja tietenkin kun jotain päättä tehdä yllätäen niin kaikkea ei ole ja keksipohjan korvasin muropohjalla ja siihen löysin loistavan ohjeen Ruokalan sivulta.

Päällä valkosuklaata ja kaakaojauhetta.

Muropohja;
150g voita
4,5 dl jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
3rkl sokeria
1dl kuohukermaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi huoneenlämpöisen voin kanssa. Sekoita yleiskoneessa tasaiseksi ja lisää kerma. Laita taikina möykkynä kylmään n.30 min ja sen jälkeen painele halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita reilu pala leivinpaperia päälle ja täytä vuoka kuivatuilla herneillä. Ne estävät piirakan reunoja valahtamasta paistamisen aikana. Paista piiraspohjaa 175°c noin 15 min. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista vielä 15 min tai kunnes pohja on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.


TAI

Keksipohja;
300g keksiä
100g voita


Sulata voi ja murusta keksit. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Myös 24cm vuokaan.



Täyte;

1prk kondensoitua maitoa 
(Keitä hiljalleen kiehuen n.3 tuntia jolloin muuttuu toffeeksi,
 purkki koko ajan veden alla ja ilman etikettiä)
4 banaania
2,5dl Flora vispiä
sokeria mauan mukaan
suklaata tai kaakaojauhetta koristeeksi

Valuta toffee pohjan päälle ja pilko banaanit toffeen päälle. Vatkaa kerma ja mausta se. Levitä kerma banaanien päälle ja voit myös jättää banaania koristeeksi. Raasta kerman päälle suklaata tai ripottele kaakaojauhetta.

2 kommenttia: