Vierailijoita

Translate

lauantai 26. tammikuuta 2013

Vaaleanpunainen kakku

Siskon juhliin tein vaaleanpunaisenkakun. Väleihin mansikkamoussea ja persikkasosetta. Pinnalle mansikkasose ja kermaruusut ja koristeet kukka- ja muotoilumassasta.

Vaaleanpunainen kakkupohja;
käytin 26cm irtopohjavuokaa
  • 6 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • Punaista pastaväriä oman maun mukaan
Vaahdota! ja lisää väri vasta kun vaahto on valmis, ennen jauhojen lisäämistä!
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1 tl livinjauhetta
Sekoita jauhot ja lisää muna-sokeri vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada 26cm uunivuokaan ja paista 175°c n.40min, uunista riippuen.


Matkalla uuniin ihanan värisenä....

Ja uunin jälkeen, väri pysyin kauniina :)

Kostutukseen ja väleihin;

  • n.2dl mehua
  • 600g soseutettuja persikanpuolikkaita, tai hilloa


Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla, niin että kelmu tulee reilusti vuoan reunojen yli. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita ensimmäinen levy vuorattuun vuokaan. Kostuta kakkua ja levitä sose/ hillo väliin. Kaada puolet moussesta väliin ja laita seuraava levy päälle. Toista kostutus, hillo ja loppu mousse. Viiminen levy päälle ja kostuta sitä hieman. Levitä reunojen yli tulevat kelmut kakun päälle ja laita kakku hyytymään, vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Kun kakku on hyytynyt kumoa se haluamallesi tarjoiluvadille, ja laita pelkän vuoan rengas kakun ympärille ja valmista päällinen.

Kaavin vähän mansikasta reunoja pois että sain pursotukset paremmin.

Täyte;

6 liivatelehteä
0,5 dl mansikkasurvosta (liotat liivatteet siihen)
  • Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
3dl kermaa
3 rkl mansikkatomusokeri
  • Vaahdota
200g sitruunatuorejuustoa
300g mansikkasurvosta ( ota tästä se 0,5 dl johon liivatteet liotetaan)
  • Sekoita vaahdotetun kerman sekaan.
  • Tässä vaiheessa kun kaikki muut on sekoitettu keskenään, kuumenna mansikkasose ja liota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos muuhun massaan ja sekoita tasaiseksi. 


Pinnalle;
  • 400g mansikoita survoksena
  • 2 rkl mansikkatomusokeria
  • hieman vettä
  • 4 liivatteta, sekoita 0.5dl mansikkasurvosta

Liota liivatteet ja sekoita soseeseen. Kaada kakun päälle mansikkasose ja laita hyytymään.
(vinkki! jos irtopohjavuoan reunat eivät riitä niin kannattaa virittää leivinpaperista lisää reunoja jolloin mansikkasose ei tule reunojen yli.)




Pursotuksiin;
  • 5 dl kermaa
  • sokeria
  • (pastaväriä)

Kun päällinen on hyytynyt, poista reunat ja pursota vatkattu, maustettu (ja värjätty) kerma pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti